Разопаковане ozone.bg, ICU … и книги, които ми предстои да прочета

Здравейте, четящи, 

Месец април се оказа изключително книжен и аз съм очарована от всичките си покупки. Като начало тази прелест вчера пристигна в офиса ми и ме зарадва безкрайно много. След “Времето отвътре”, нямам търпение да прочета и “Парченца от нашия живот” на Helene Dunbar Writes, издава AMG Publishing   

Не знам дали ви споделих, но март се оказа месец, в който бях погълната от работа и почти нито едно заглавие, което зачитах, не ме грабваше. Изключние направи “Времето отвътре”. Този роман ме спечели със затрогваща си история. Това е история за оцеляването на душата. За това как се овладява болката, когато тялото ти е пръснато на хиляди парченца. За това как можеш да съхраниш разума и трезвата си преценка, когато са ти отнели базовите характериситки, които те правят пълноценен човек.

big

  “Парченца от нашия живот” предизвика у мен океан от емоции. Толкова много сълзи, но и толкова много любов. Хелън те кара да се привържеш към героите й моментално и да го заобичаш сякаш те са част от теб, сякаш винаги сте се познавали. Кал и Спенсър влязоха в сърцето ми (нямате представа колко буквално може да бъде това изказване, сърцето в този роман, както се вижда й на корицата, в изключително ключово). Това е книга, която обожавам и която ще запомня.  
В началото на април, когато бях на ръба на нервна криза, къда да отида… ами в книжарница! 

My favorite place in the world – the bookstore   

 

И какво да видя там докато разглеждах книгите, ами…. моята! Сърцето ми прескача всеки път, когато видя романа си на книжните рафтове. Има някакъв странен трепен, едно такова почти магическо усещане… хем знаеш, че е твоята книга, хем – не съвсем. Давам си сметка, че “Вербувана” е на читателите, не моя! 
DSC01429

ICU – publishing, translation, scouting ме спечели с Другата ръка” от Крис Клийв. Книга, която стана една от най-любимите ми. До момента не съм чела друг роман, излязал под тяхното лого. Затова й, когато видях, че правят намеление на техните заглавия, нямаше как да остана безучастна. Ето това пристигна в дома ми прединяколко дни и стана част от моята библиотека. 

DSC01457

“Зелда” на Елин Рахнев прочетох почти на един дъх. Хареса ми, докосна ме, особено с някои от страниците си, а “Мъжка страна” от Хишам Матар е роман, за който нямам никакво търпение. Започвам го при първа възможност. „Красив роман, уловил универсалната трагедия на децата, попаднали в капана на ужаса на своите родители.“ Това пише Washington Post за него, а аз съм очарована от историята и се надявам наистина да не ме разочарова. 

И сякаш тези книги не ми бяха достатъчни, че реших да се поровя в ozone.bg. Хората, които ме познават, са наясно, че за мен това е психотерапия. 😀 И … признавам си… изпаднах в книжна кома, която доведе до парично разточителство. Даже се сдобих и с мускулна треска на ръцете, докато пренасях кашона от офиса на доставчика до вкъщи. 😀 Не, че се оплаквам! 

 

Първата книга, която моментално сложих в списъка си, беше “Ритматистът” на Брандън Сандерсън. Моята любов към него се зароди с “Легион” и “Душата на императора”. От тогава гори и се възпламенява само при мисълта за книга от този автор. Все още не се усещам готова да навляза спокойно в световете, които създава в огромните си поредици, но “Ритматистът” го издирвам от много време насам и съм на седмото небе от щастие, че го намерих. Благодаря на издателство Артлайн, че са го пуснали отново на пазара и то с тази прелестна корица и илюстрации между страниците!  

473119_634260136587967_1092210616_o-704x1024

22443261

 

След “Дългият път към една малка ядосана планета” на Беки Чеймърс, имах нужда от подобен тип четиво. Космос, паралени вселени, хумор. Намирането на такъв роман си е доста трудно начинание, но “Беглец по равнините” от Иън Макдоналд ме заплени както с очарователната си корица (отново Артлайн студио), така и с интересната си анотация. 

Няма само едно „ти“. Има много „ти“. Ние сме част от многообразието на вселените в паралелните измерения… и бащата на Еверет Синг е открил път към тях. Сега баща му е отвлечен и сякаш никога не е съществувал. Все пак има една улика, която синът му може да последва – мистериозното софтуерно приложение Инфундибулум. Програмата е карта, не само за Десетте познати свята, а за цялата мултивселена – и съществуват хора, на които много им се иска да се доберат до нея. За да я опази и за да спаси баща си, Еверет се нуждае от приятели: като например капитан Анастейзия Сикссмит, нейната осиновена дъщеря и екипажа на въздушния кораб Евърнес.

product_236

С “Училище за добро и зло” от Соман Чейнани (издава Сиела), едва ли ще ви изненадам. Искам да прочета тази книга още преди да разбера, че ще излиза и на български. Вече е в библиотеката ми и чака своя ред /ако трябва да бъда откровена… ясно е, че ще предреди разни други заглавия 😀 /. 

dhajk

Няма да ви изненадам и с “Една арабска принцеса разказва” от Джейн Сасън (издава Ера), защото това е роман точно в мой стил. Обожавам книги, свързани с Близкия изток и правата на жените и децата, още повече, когато разкажите са от първо лице по действителни случай. Принцеса Султана ал Сауд, (която всъщност разказва за своята борба), е едно от най-големите ми вдъхновения. Тази жена е истински колос и аз бих и вдигнала паметници приживе. Уникална личност! 

ArabskaPrincesa - za site - ERA1-1453118710

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s