Всички наши места – Дженифър Нивън / All the Bright Places – Jennifer Niven

1
Качвам се в метрото и по изключение сядам, тъй като празните места (като никога) се оказаха повече от хората. Изваждам си книгата, която преди два дни получих като изненадващ подарък „Всички наши места“ от Дженифър Нивън, издателство „Enthusiast„ (“Цитират Вирджиния Улф – вярвам, ще ти хареса – това беше „оправданието”“).
Истина е. Харесва ми. Стилът е малко детски, както и самият сюжет, но приятно детски. Онзи, който те връща в ученическите години. Малко ми напомня за „Самотата на простите числа“ (Паоло Джордано) и „Вината в нашите звезди“ (Джон Грийн) – логично – трогна ме! Чете се с лекота и с усмивка.
Та, сядам със зачетената книга, и в един момент (не знам точно в кой. Не населявам тази земя, докато чета) долавям с периферното си зрение, че едно малко момиченце буквално се е притиснало до тялото ми и с наклонена главичка чете заедно с мен.
Погледнах я, тя ми се усмихна и пак върна погледа си в книгата ми. Трогателността на момента беше неописуема. Беше толкова миличко. Споделеността, която породи между нас, ще ме топли всеки път, когато отворя „Всички наши места“!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s