Как изпращаме вибрации към Вселената – принципът на морфогенното поле! (pt.1.)

„Харесвам мечтите за бъдещето повече от историите за миналото.“
Томас Джеферсън

Вярвате или не всички живи създания могат да общуват помежду си без да влизат във физически контакт. Учените наричат този феномен морфогенно поле. Това е единно съзнание, в чиято „форма“ бихме могли да обменяме енергии, емоции и желания помежду си. Всяка човешка дейност или състояние си има такова поле. Ако успеем да се прикачим към полето, което представлява интерес за нас, започваме да черпим от него.

Влюбените, и като цяло хората, които изпитват любов и живеят в хармония, сътворяват морфогенното поле на любовта около себе си. Замислете се как, когато сте влюбени и видите двойка, която се прегръща и целува, гледката ви изпълва с щастие. Обратно, когато се чувствате самотни и нямате човек до себе си, това по скоро би ви подразнило, защото ще породи завист у вас. Желание вие да бъдете на тяхното място.

Често чувам жени, които питат: „Защо не мога да си намеря истински мъж? Аз съм толкова силна и самостоятелна. Къде са силните мъже?“ Силните мъже са си там, но те не искат жени, които се държат и се възприемат „по мъжки“. Те търсят жена, а не мъжко момиче. Не забравяйте, че трябва да има баланс. Първо в самите нас и след това и с човека, когото искаме да привлечем.

Знаем, че закона за привличането е вибрационен закон. Ние привличаме онези емоции, хора и преживявания, които вибрират на същата честота като нашата. За да привлечем нещо различно, първо ние трябва да променим сигналите, които изпращаме. Истина е, че „сами създаваме своята реалност“ макар много хора да мислят, че създават и получават неща, които далеч не са искали. Тази нагласа съществува, защото често привличаме към себе си нещо, свързано с нашето минало. Нещо, от което не сме се освободили.

Морфогенното поле работи на принципа на навиците. Колкото по-често повтаряме навикът, толкова по-често усещаме въздействието му върху себе си, защото го затвърждаваме като норма, а в последствие става част и от личностната ни култура. Ако имаме навикът да се самосъжаляваме: „Аз не съм достатъчно успял. Аз нямам пари. Мен никой не ме обича“ това поражда ниска вибрация. Сигнал, който изпращаме извън себе си. Когато емоцията излезе от нашето съзнание (отвътре), то на нейно място трябва да дойде нова емоция (отвън). Ниската вибрация привлича ниска вибрация. Повтаряйки си, че никой не те обича, хората ще виждат у теб точно това. Ще виждат, че не си обичан. Това отблъсква. Защото не ти си такъв, какъвто си, защото средата те е направила такъв, ами средата е такава, каквато е, защото ти си я направил такава.

Вашите емоции и желания се влияят предимно от минали събития. Дори и да не откривате връзката, хората които срещате ще ви го доказват. Това ще се случва докато не разберете коя част от миналото ви ви влияе в най-голяма степен. Ако искате мъж, който да е „повече“ мъж от вас, то вие най-вероятно искате мъж, който да се грижи за вас. Мъж, с когото да проявите слабите си страни. Но запомнете: Никой не може да компенсира вашата слабост. Затова, когато срещнете такъв тип мъж, вие няма да бъдете удовлетворени. Знаете ли защо? Защото вие вече сте развили „мъжа“ в себе си и новата сила и доминация ще ви разбалансира. В този момент ще осъзнаете, че всъщност нямате нужда от това и спокойно ще можете да преоткриете красотата на мъжките слабости.

Необходимо е наистина да повярвате, че част от вашето минало определя поведението ви и ви тласка в посока, която е пагубна. Когато процесът на осъзнаване започне да се случва, т.е. когато осъзнаете кои са истинските ви желания, започва промяна и на морфогенното поле. От една спирала, то започва да се завърта около друга поле. В началото ще се чувствате като съвсем нов човек, защото задавайки новият курс на мисълта и желанията си, вие променяте и вибрациите, които излизат от вас. Съответно онова, което ще се върне при вас, ще бъде под формата на случка или преживяване, което да затвърди курса и да ви покаже, че сте на прав път.

Ще ви бъде интересно да прочетете : Къде пазим спомените си – в мозъка или в енергийните полета

Как Вселената дефинира посланията от сърцето и посланията от мозъка? Защо Емоцията предхожда Мисълта?

abstraction_painting_girl_paint_flowers_hand_thoughtful_rendering_93862_1366x768

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s