ДАЕШ: (Не)ислямска държава- Чуков, Владимир (БОНУС: ВИДЕО РЕВЮ)!

Като магистър във Военна академия, научната литература, особено онази, която засяга проблемите на сигурността, ме интересува живо. Затова книгата на Владимир Чуков беше в списъка ми за закупуване още, когато излизането й беше предстоящо. На датата, в която се очакваше да бъде пусната в продажба, веднага си я поръчах. Прочитат ми отне 2 дни. При положение, че я четох с молив в ръка и се опитвах старателно да запомня всичко, което ще ми бъде от полза в следването.

Горещ14199739_1379623675401054_8460427563345166336_nо препоръчвам книгата, защото въпреки научния си характер, тя ще бъде полезна и интересна на всеки, който следи геополитическата обстановка в световен мащаб през последните няколко месеца и иска да знае повече за случващото се. Книгата е лесно четима, без излишна терминология и спокойно един неспециалист би я разбрал.

Тук ще откриете информация за цялостното оформяне, програма и дейност на групировката ИДИЛ. Дали ще я наричаме държава, халифат или терористична организация – това не е толкова важно. Важното е, че Чуков ни дава изчерпателна информация за създаването й и за всички дейности, които тя обхваща. Знаете, като всяка държава, която претендира за подобен статут, и Даеш, опитвайки се да влезе в това определение, създава своя собствена политика, икономика, образователна система, данъчна политика, военно дело.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s