“Хартиеното момиче” Гийом Мюсо – за срещата на писателя с негото творение

“Хартиеното момиче” е книга за пътуването към любовта. За осъзнаването на желанията на душата. За вярата,че всичко е осъществимо. Препоръчвам книгата най-вече на пишещите хора, защото в нея е заложена именно любовта към този тип творчество.

“За да творят, някой творци трябва да предизвикат отчаянието си, когато самите те нямат достатъчно”. 

5bccae2b7c4eeddf0c318bbbddedf1a3

“Животът не беше видеоигра с множество избори. Времето минава и ние отминаваме с него, като най-често правим това, което можем, вместо това, което искаме. Съдбата върши останалото, а шансът слага щипка сол. Това е”!

Главният герой е писател, който създава своя идеален персонаж… на хартия. Идеален за него, защото си има своите косури. И този персонаж оживява и изпълва цялото му безрадостно съществуване. Том преминава през тежка криза. Преживял наскоро раздяла той е изгубил своето вдъхновение. Докато в една дъждовна нощ, вдъхновението само идва в дома му.

Това е книга за срещата на Писателя с неговото творение и осъзнаването какво и защо е създал.За вглеждането в себе си. За равносметката на собствено битие и представи. За отговорът на лутанията му. За еволюцията на духа. За любовта, заключена между страниците, която си пробива път през тях, за да заживее свой собствен живот.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s